dimarts, 31 de gener del 2012

Mestres [i professors]

Vull fer-vos saber que, aquest dimarts, TV3[cat] ha començat la sèrie documental Mestres, que tracta de donar un espai a la feina que fan els mestres i els professors, tot donant veu als professionals, a famosos i també a nins que expliquen com veuen el món educatiu d'avui dia.


Sembla molt interessant, sobretot perquè és un espai de reflexió de com és i com hauria de ser la nostra tasca com a professors. La gent diu coses que ja hem vist en el màster, com:


"El veritable mestre és el nen"
"Ensenyen persones del s.XX perquè siguin mestres del s.XXI amb mètodes del s.XIX"


És un d'aquests programes que demostren la necessitat de tenir una televisió pública com TV3 i no artefactes verinosos/venenosos de nom similar.

Innovació en l'avaluació?

Hola companys!

Us deix l'enllaç del fòrum de què ens va parlar ahir na Malen sobre innovació en l'avaluació perquè em sembla que és un bon tema per debatre entre nosaltres.


http://www.grao.com/forums/innovacio-avaluacio


Jo crec que ja era hora de donar alguna passa cap endavant en aquest sentit. No fem res més que parlar de competències bàsiques com una forma d'innovar en el procés d'ensenyament-aprenentatge dels alumnes i, en el fons, som "nosaltres", els docents, qui no som -o en tot cas, ho som molt tímidament- capaços d'innovar. Per això, pens que és molt positiu començar a introduir les noves tecnologies en l'avaluació, ja que pot ser una bona manera que els alumnes demostrin altres destreses que vagin una mica més enllà dels coneixements memorístics tradicionals.

Què en penseu?

dimarts, 17 de gener del 2012

educació i cinema

Des de la Universitat de Huelva (UHU) estan duent a terme un projecte sobre educació i cinema.

http://www.uhu.es/cine.educacion/cineyeducacion/index.htm

És un web destinat a alumnes, docents, pares i gent interessada en el cinema i en els valors que aquest transmet. Aquí podrem trobar, entre altres coses, la recomanció de pel•lícules que tracten sobre temes relacionats amb l’educació i els infants. Per exemple sobre el tema de l’abandonament de menors es recomanen títols com: El pequeño salvaje, El enigma de Gaspar Kausen, Oliver Twist o Cero en conducta. Si cliquem a sobre d’algun d’aquests títols ens apareix documentació sobre la pel•lícula en qüestió: la fitxa tècnica, una sinopsis feta per l’autor de la web, i altres escrits relacionats amb el film.

És un web que recomanem perquè tracta directament el tema de l’educació i utilitza el cinema com a mètode d’aprenentatge, hi ha molts recursos que es poden fer servir i la informació que ens proporcionen és molt útil.


A mi m'ha semblant molt interessant!