dilluns, 31 de gener del 2011

Una hora més?

Aquests dies es parla molt de la nova proposta del PP de posar una hora més de matèries instrumentals a EP. Segons els responsables en educació d'aquest partit, això disminuirà el fracàs escolar. Per contra, els professors afirmen que aquesta mesura no millorarà les coses. A més, demanen més recursos (en qüestió de sou i personal) per tal de poder dur a terme aquesta iniciativa.
Personalment, des del meu modest punt de vista, crec que és una idea molt positiva, perquè és més probable que els alumnes aprenguin qualque cosa si són a dins l'escola que no si són al carrer tots sols. És ver que potser no millorarem el seu nivell i no solucionarem molts dels problemes de l'educació actual, però pot ajudar. De tota manera, és evident que si això no va acompanyat d'un canvi de xip per part dels professors, dels pares i de la societat en general, tampoc no arreglarem gaire cosa...

Vosaltres què en pensau? Estau d'acord amb els professors? O creis que és una bona iniciativa?

Il·luminau-me!

3 comentaris:

  1. Efectivament, Mar, jo també estic d'acord amb tu en lo del "canvi de xip". Sense aquest canvi de manera de pensar i sense una valoració de l'educació i del paper del docent no es pot fer molta cosa.
    El problema de l'educació crec que no està en la quantitat, sinó en la qualitat. Per això trob que una hora més no ens servirà de molt si la metodologia, els continguts, etc. no canvien...

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó del món, Mari Carmen. Però creus que aquests infants aprendran més estant en el carrer que a l'escola, encara que els mètodes no siguin els millors?

    ResponElimina
  3. Hola, com vosaltres també pens que allò més urgent és un canvi de xip general professors, famílies, societat, ... el problema és que ara s'acosten les eleccions i que hi hagi un consens en aquest tema sembla difícil, per no dir impossible. Pens que si aquest canvi de xip no es fa de manera conjunta cada quatre anys estarem igual. Per exemple a l'anunci d'una hora lectiva més s'han succeït la petició del Cercle d'Economia i altres institucions reclamant un consens en matèria educativa i proposant l'avaluació del professorat. Avui mateix el Consell Escolar proposa reduir l'alumnat a les aules i redistribuir els immigrants de manera que els col·legis concertats en tenguin un percentatge més elevat, també demanen un consens ... La veritat és que probablement les demandes es podrien negociar i es podria arribar a acords generals però la sensació és que no tenen massa ganes de fer-ho. Crec que fins que no s'entengui l'educació com una qüestió d'Estat el consens serà difícil i sense consens cada poc temps estarem adaptant-nos a noves lleis, a nous mètodes i maneres de fer i d'organitzar les aules i el fracàs escolar seguirà augmentant. Potser la meva visió és massa pesimista, però retallant recursos econòmics i amb canvis continus de lleis, objectius, mètodes i programes no veig clar poder millorar la qualitat a l'ensenyament i caminar cap a l'èxit escolar.

    ResponElimina