dimarts, 30 de novembre del 2010

Article de Laura Borràs a l'ARA

Diumenge va néixer un nou diari en català: ARA. Això ja és una bona notícia. Aprofit, doncs, per fer-ho saber i per penjar-vos un article d'opinió que hi va aparèixer publicat, perquè em va semblar molt interessant. L'article el signa la professora Laura Borràs Castanyer, que ha estat directora acadèmica de l'àrea de postgrau dels Estudis de Llengües i Cultures de la UOC, i que és directora acadèmica del Màster en Literatura en l'era digital de la UB/Grup 62 (que es pot cursar en línia) i professora d'aquesta universitat.
A més forma part d'Hermenia, un grup de recerca sobre estudis literaris i teconologies digitals (feis clic aquí per accedir a la pàgina web d'aquest grup).
Idò l'article tracta sobre el paper de les tecnologies en l'ensenyament de la llengua, el paper del docent en aquesta nova situació, etc. Són coses que hem comentat durant el curs.
Feis-ne tots els comentaris que vulgueu.
Vos facilit l'article escanejat.

1 comentari:

  1. Tomeu, ara he llegit aquest article, però em surt tallat. No sé si és perquè no el puc veure bé jo o perquè l'article no està ben escanejat.

    A banda d'això, he de dir que estic totalment d'acord amb el que diu aquesta professora. De fet, és el que hem parlat sovint a classe: no perquè tenguem ordinadors a les aules serem bons professors i els nostres alumnes aprendran més i millor. Ara bé, sí que crec que usar les TIC i incorporar-les al sistema educatiu és una bona manera de motivar els al·lots i acostar-nos-hi una mica. De vegades, veuen els professors (i l'escola en general) com un món al marge del que passa a la vida real, perquè només "estudien" i fan coses que no els "serveixen de res" per al dia a dia. Potser, si incorporam aquestes eines que ells usen i manegen tant i tan bé, i els feim veure que som conscients dels canvis que es produeixen dia rere dia, i que els preparam per a la societat del segle XXI, els engrescarem i aconseguirem que s'enganxin al sistema.

    ResponElimina