dijous, 24 de novembre del 2011

Dossier "L'escola, a examen"

Aquest cap de setmana, la revista Presència, que s'entrega com a suplement de Diari de Balears, ha publicat un dossier molt interessant titulat "L'escola, a examen". Realment val la pena llegir-lo. Hi trobareu l'opinió de diferents pedagogs i mestres sobre la situació actual de l'ensenyament.

Aquí teniu una adreça on podreu trobar-lo en format de pdf: http://www.elpunt.cat/elements/presencia/201111presencia.pdf

1 comentari:

  1. Hola!
    Molt interessant aquest suplement, sobretot molt adient per noltros, que en tan poc temps ens hem familiaritzat amb tots aquests nous conceptes.
    Jo no puc, però, deixar de veure una certa contradicció entre les prèdiques de l'educació inclusiva. Com pot ser mai "inclusiva" una pràctica segregadora com els grups flexibles, o els grups de diversificació?
    Pel que jo he entès, aquests grups neixen amb l'objectiu de donar una atenció específica als alumnes (prèviament "etiquetats"), però, com diu un dels articles de la revista Presència, Finlàndia ha eliminat tot aquest tipus de diversificació per nivells, i n'han tret profit!
    Encara no sé què pensar sobre aquesta pràctica, però més aviat pens que fer grups per NESEs (o grups on majoritàriament hi hagi gent amb trastorns d'aprenentatge) no pot ser gaire positiu, ni tan sols que se'ls qualifiqui com a tals.
    En tornarem a xerrar d'aquest tema, segur!
    Lola

    ResponElimina